Archive 81 izlenir mi?

avatar
01-24-2022, 01:34 PM
1296
1
1
Yorumu Paylaş
Archive 81 1. Sezon izlenmeli mi?


[Resim: poster_archive81.jpg]


[Resim: dizihakkinda.png]

Archive 81 dizisinin ana çekimleri 16 Kasım 2020 tarihinde başlamış ve ilk sezon çekimleri 29 Mart 2021'de sonlanmıştır. Archive 81 dizisi 14 Ocak 2022 tarihinde Netflix üzerinden seyircisiyle buluşmuştur. Dizinin temel kategorisi korku/gizemdir, bir bakıma gerilimde denebilir. Dizinin orijinal dili İngilizcedir ve Amerikan yapımıdır.



[Resim: gorus.png]

Archive 81 dizisi geçmişte yanan Visser apartmanı ve tarihi gizemini konu alıyor, bunun yanında ana ve yan karakterlerimizin geçmişi, ailesi ve yaşantıları diziye aktarılıyor, dizi tek zaman çizgisi üzerinde ilerlemiyor, bunun aksine geçmiş ve şimdiki zaman aynı anda kurgulanıyor ve hikayeler böylelikle birleştiriliyor. Son bölüme doğru bazı bölümlerde gereksiz uzatmalar olsa dahi dizi bunun kıvamını genel olarak çok iyi tutturmuş. Dizide bunun dışında zamanlar arası bağlantılar veya başka bir değişle gizemli ve mistik durumlar var.


Ana karakterimiz Dan işinde çok uzman bir kaset tamircisi, fakat ona gelen bir iş, hayatını adeta değiştiriyor, yaptığı iş sadece kaset tamiri olmaktan çıkıyor. Bölümler ilerledikçe, kendini nasıl bir durum içine attığını ve neler yapması gerektiğini anlıyor. Olaylarda tam burada başlıyor.

Dizide ki karakterler gerçekten çok gizemli, izlerken kendinizi dizinin içinde sürüklenmiş bir şekilde buluyorsunuz. Tahminler yürütüyorsunuz fakat bir çoğu tutmuyor. Dizi sizi senaryonun gidişatıyla beraber gerçekten gerilime sokuyor, filmde kullanılan müzikler, gerilim sahnelerinde arkaya konmuş olan melodiler gerçekten diziyle mükemmel bir uyum içinde ve sizi hiç girmediğiniz duygulara sokabiliyor. Dizinin kendine özgün mistik ve korkutucu bir tarihi var, sizi içine çekiyor. Zaten yukarda da söylediğim gibi dizinin tek zaman çizgisinde yürümemesi sizi ekrana bağlayacak en büyük faktör olacak.

Dizide beğenmediğim kısımlardan birisi ise, sanal ve görsel efektler oldu, sanki daha iyi yapılabilirmiş gibi. Bunu izlediğinizde büyük ihtimal deneyimleyeceksiniz. Dizinin hikayeleri tamamen anlatıp bütünleştirebilmek için yavaş ilerleyen bir yapısı da var. Her kim 4. Boyut, Astral Seyahat, Farklı Zamanlar, Korku ve Gerilim, Olağanüstü filmleri veya dizileri seviyorsa, bu dizinin hastası olacak. Dizinin kendine özgün bir havası ve hikayesi var, ayrıca 2. Sezon sinyalini çoktan veren de bir dizi. Netflix'in son zamanlarda yaptığı en iyi korku temalı çalışması diyebilirim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.




[Resim: sayisal.png]


Sezonun çıkış tarihi:  14 Ocak 2022
Sezonun bölüm sayısı: 8 Bölüm
Bölüm uzunlukları: 45-58 Dakika 
1. Sezon Toplam Uzunluğu: 426 Dakika (7,1 Saat)



[Resim: fragman.png]




(Biz filmi Netflix'ten ve Aboneliğiniz ile izlemenizi tavsiye ediyoruz ki, dizilere ve böyle yapımlara destek çıkabilelim.)
5 üzerinden 4.6 yıldız 5 Oy
  • 5 Oy - 4.6 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Papatya

Yasaklı
2 Konular
12 Yorumlar
01-24-2022, 01:59 PM
#2
Yorumu Paylaş

Efsanevi bir dizi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Izlerken kendinizi filme çok çabuk kaptırabiliyorsunuz, hemen içinde buluyorsunuz kendinizi. Senaryoları çözmede bir numara bir insan olmama ramen bu dizide hiç bir senaryoyu çözemedim ve gerçekten çok keyif aldım.

Ayrıca bay Stark efsanevi bir şekilde spoiler vermeden özetlemiş diziyi, ağzına ve ellerine sağlık Smile


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi