Börü 2039 dizisi izlenir mi?

avatar
02-04-2022, 10:53 AM
1253
1
1
Yorumu Paylaş
Börü 2039 dizisi izlenmeli mi?


[Resim: boru2039_poster.jpg]


[Resim: dizihakkinda.png]


Börü 2039 dizi formatında, 28 Aralık 2021 tarihinde ilk olarak BluTV üzerinden seyircisiyle buluşmuştur. Dizi adından da anlaşılacağı gibi 2039 yılını konu almaktadır. Börü'nün önceki film ve dizisinden sonraki zamana dikkat çekmektedir. Yeni bölümler neredeyse 2 Hafta aralıkla çıkmakta ve BluTV üzerinden yayınlanmaktadır. Dizinin türünü bilim kurgu, aksiyon ve savaş olarak belirleyebilmek mümkün.


[Resim: gorus.png]



Börü 2039'u incelediğim tarihte, geçtiğimiz pazar günü dizinin 3. Bölümü yayınlandı. Bu bölümle beraber daha fazla fikir edinme şansım oldu. Dizinin ilk iki bölümü tam bir gövde gösterisiydi zaten. Kıyafet tasarımları, setler ve gelişen olaylar gayet güzel ve ilgi çekiciydi. Tabi görsel efektler konusuna gelirsek, bir Hollywood ile karşılaştıramayız ama kötü olmadıklarını da söylemek gerekiyor. Yani görsel efektler izlerken rahatsızlık verecek düzeyde değil. Senaryo ise gayet ilgi çekici.

Dizinin en büyük eksiği ya da bana göre yapılan en büyük hata, kesinlikle ilk bölümü yanlış kullanmış olmaları. Diziye yeni başlayacak bir insan eğer eski dizi veya filmi izlemediyse, dizinin geçmişinden de kopuk başlıyor bu da bazen yeni seyirciye verilen duygunun işlememesi anlamına geliyor. İlk bölümde geçmişten ve şimdiki zamandan kesitlerle bir tarih işlenebilirdi.

Operasyon sahneleri de gerçekten kendini izletir biçimde, yani heyecanlı geçti. Konuşmalar bazen senaryo gereği yapmacık kalabiliyor, yani doğaçlama gayet az, kısaca öyle hissettiriyor. Bu bilim kurgu türünden kaynaklanıyor olsa gerek. İlk iki bölüme göre üçüncü bölüm daha farklı ve biraz daha durgun geçiyor. Diziyi önceki Börü'yü izleyenlere veya daha farklı bir Türk dizi deneyimine kapılmak isteyenlere önerebilirim. Dizi kendini izletiyor.

Not: Bu bir genel incelemedir. Yeni bölümler çıktıkça konumuzu dipnotlar ile bölüm bölüm güncellemeye devam edeceğiz.



[Resim: sayisal.png]




Sezonun çıkış tarihi:  28 Aralık 2021
Sezonun bölüm sayısı: 3 Bölüm ( Ortalama iki haftada bir yeni bölüm)
Bölüm uzunlukları: 59 Dakika 



[Resim: fragman.png]




(Biz filmi BluTV'den ve Aboneliğiniz ile izlemenizi tavsiye ediyoruz ki, dizilere ve böyle yapımlara destek çıkabilelim.)

Alternatif Dizi Posterleri:


[Resim: boru2039_1.jpg]                                                          [Resim: boru2039_2.jpg]
5 üzerinden 3.5 yıldız 2 Oy
  • 2 Oy - 3.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Papatya

Yasaklı
2 Konular
12 Yorumlar
03-20-2022, 11:33 PM
#2
Yorumu Paylaş

Çok sevdiğim bir insanla izlemeye başladığım bir diziydi velakin kendisini kaybedince ne yazık ki diziyi izlemeyide bıraktım… Ama tavsiye ederim, dikkat milliyetçiliğiniz kabarabilir 🇹🇷


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi