1. SeyretGitsin
  2. Film Önerileri
  3. Sinematik
  4. Sinemada Hareketli Koltuk (D-Box)

Sinemada Hareketli Koltuk (D-Box)

avatar
01-20-2022, 07:06 PM
1430
0
1
Yorumu Paylaş

Hareketli D-Box Koltukları Nedir?


D-Box koltukları Kanadalı bir şirket olan, D-Box Technologies şirketi tarafından üretilen hareket eden ve titreşimli koltuklardır. Bu Koltuklar özellikle filmlerdeki aksiyona veya seslere göre, koltuk aracılığıyla vücudunuza haptik titreşimler veya hareketler göndermektedir. Ayarladığınız şiddet seviyesine göre ise koltuklardan geri bildirim almaktasınız. Dünya çapında bir çok firma bu koltuğu sinema salonlarında tercih etmektedir. Farklı modelleri veya uygulama şekilleri mevcuttur. Sinemadan sinemaya değişmektedir.

Sinemada Hareketli Koltuklar (D-Box Koltukları) Tercih Etmeli misiniz?

Evet, kesinlikle tercih etmelisiniz, ama her filmde değil. Bununla alakalı olarak size deneyimlerim kısmında yer verdim. Bu koltukların tercih amacı kesinlikle filmin içerisinde hissetmek olmalı, bu sistem ses ile senkronize çalışıyor ve size aksiyon veya türe göre korku hissini, iliklerinize kadar yaşatıyor. Bunun dışında koltuklar gerçekten çok rahat tasarlanmış, hatta bazı modellerde ayak uzatılacak yer dahi açılıyor, sanki bir masaj koltuğu. Aman dikkat uykuya dalmayın!
Kesinlikle 3D yerine tercih edilebilecek mükemmel bir alternatif. Seyir zevkini üst seviyelere taşıyor. Son olarak, bu koltuklara ekstradan ücret ödemeniz gerekiyor, izleyeceğiniz filmin iyi olduğundan emin olun. Normal koltuklar doğal olarak daha ucuz oluyor.


Deneyimlerim:

Hareketli Koltukları (D-Box) ilk olarak Yenilmezler filminde test etme şansı buldum. Koltuğu gerek rahatlığından, gerek ise verdiği seyir zevkinden çok beğendim. Özellikle Marvel filmlerinde size mükemmel bir haz sunuyor. Ben zaten genel olarak Marvel filmlerinde bunu deneyimledim. Son gittiğim Örümcek Adam filmi ise bunun doruk noktasıydı, gerçekten koltuk sayesinde filmden çok daha fazla keyif aldım. Dövüş sahnelerinden tutun karakterin aldığı hasarlara kadar her şeyi hissediyorsunuz. Koltuk şiddetini ayarlayabilmek ise gayet güzel, ben her daim en yükseğinde kullanıyorum, sanırım daha iyi hissettiriyor. Duyduğuma göre Sinema zincirlerinden Türkiye'de Cinemaximum ve Almanya'da Cineplex bu tarz bir teknolojiyi sayılı sinema salonlarında kullanıyor. Yolunuz düşerse bilginiz olsun.

Cineplex Salonundaki koltuklardan bir görüntü, altta ayar panelleri ve deri koltuklar, sizler için çekmiştim:

[Resim: dbox_koltuk.jpg]


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi